Rootsy logo  
Rootsy logo
sommarens bästa konsert (sida 3 av 2) | Föregående sida

Magnus Eriksson:
2014-08-03 12:07
 För den som eventuellt undrar över vad som föranledde uteblivit meningsutbyte och eventuellt missat henne kan jag bara varmt rekommendera Josefine Cronholms sångkonst. Hon är i mina öron en av de absolut bästa jazzsångerskor som fötts i Sverige. Hon kommer från Småland, Åseda, och är utbildad i Skåne och på Det rytmiske konservatorium i København. Första gången jag hörde henne var i en makalöst bra konsert tillsammans med Marilyn Mazur, Marilyn Crispell och Lotte Anker. Det var på sensommaren 2000 och kort därefter gjorde jag den första intervjun med henne för en svensk tidning; inte ens Smålandsposten hade gjort någon.

Då fanns Josefine Cronholm på skivor med Django Bates (ett resultat av hennes medverkan i hans European Youth Orchestra, där senare även namnen Lindstrand kom fram), Søren Siegumfeldt och Frans Bak. Hon var redan då lika bra vilken inramningen än var - från stämningsmusik till fri improvisation.

Sedan har Josefine Cronholm fortsatt samarbetet med Siegumfeldt på några mycket fina skivor med String Swing-bandet, hon har dykt upp på skivor med New Jungle Orchestra, och hon har gjort flera skivor med egna grupper, bl a Isis och Arc. Hon är alltid lysande.

Bengt Eriksson:
2014-08-04 11:50
 Kan meddelas: Sinne Eeg sjöng mycket bra på Ystads jazzfestival. Och Fanny Gunnarsson Quartet var ännu mer lovande och bättre än på skiva.

Magnus Eriksson:
2014-08-04 12:02
 Tack för kungörelsen.

Bengt Eriksson:
2014-08-04 17:52
 Hur var Neil Young i Stockholm?

Christer B. Jarlås:
2014-08-14 15:24
 Jag fick en jättekick av Lee Bains III& The Glory Fires på lilla studioscenen under Storsjöyran. Så vitalt, så energiladdat,, ett jädra tryck men ändå tydliga melodier och tänkvärda texter. Även Mavis Staples imponerade med sin lilla kör, sin trio och sin röst som ännu bär långt.

Lista ämnen | Föregående sida
Föregående ämne | Nästa ämne

Skapa en användare och logga in för att svara på inlägg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.